Skip to main content

Wie zijn wij

In een coöperatie zijn de leden dus samen de eigenaar van de coöperatie. Deze coöperatie streeft ernaar om door het uitvoeren van postcoderoosprojecten een belangrijke bijdrage te leveren aan het energieneutraal zijn van onze gemeente in 2050. 

Vanaf 2015 is er door Wilma Paalman-Vloedgraven en Henk Roosink gewerkt aan een model voor de postcoderoos, waarbij iedereen mee kan doen, ongeacht het inkomen en of men geld kon en wilde investeren. Het tweede doel is om ervoor te zorgen dat er meer zonnepanelen op daken van agrariërs en bedrijven werden gerealiseerd zodat het aandeel duurzame energie vergroot zou worden.

Het Op Rozen model is ontwikkeld in Hof van Twente, maar wordt inmiddels in meerdere gemeenten in Twente en daarbuiten toegepast.
In Hellendoorn hebben we tot dusverre samen met Haarle Energieneutraal een project gerealiseerd en zijn we bezig met een aantal nieuwe projecten.

Verder zijn we vertegenwoordigd in het bestuur van om | nieuwe energie en LEI-T (Lokale Energie Initiatieven Twente).
Ook in de gemeente Hellendoorn zijn we bezig om te kijken naar meer samenwerking met andere partijen.

Het huidige (bouw)bestuur

Wilma Paalman

Voorzitter bouwbestuur

Voorzitter van het bouwbestuur van de coöperatie is Wilma Paalman. Duurzaamheid is haar met de paplepel ingegoten. Vanaf 2012 heeft ze er ook haar werk van gemaakt. Tot 2015 bij ReggeStroom en daarna twee jaar bij de gemeente Hof van Twente. 

Nadat ze een aantal jaren in opdracht van de provincie Overijssel nieuwe lokale initiatieven heeft begeleid, doet ze dat nu als zelfstandige.
“Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik ervoor wil zorgen dat ook mensen met lage inkomens kunnen meeprofiteren van lagere energielasten.”
Na een aantal drukke jaren heeft ze nu tijd om in Hellendoorn nieuwe projecten op te starten.

Henk Roosink

Adviseur bouwbestuur
Henk Roosink is sinds 2012 betrokken bij lokale energie toen hij Stichting Duurzaam Rijssen oprichtte. Sindsdien heeft hij zich zowel hobbymatig als beroepsmatig verdiept in de regelingen die groene energie stimuleren. Als financieel man weet hij deze te vertalen in rendabele businesscases. Hij vindt het jammer dat mensen veel belastinggeld nu laten verdwijnen naar projectontwikkelaars en naar energiebedrijven die in buitenlandse handen zijn. “Ik ben erop gebrand dat inwoners via lokale energiecoöperaties behalve in de lasten ook in de lusten van groene energieproductie delen.”

Bram Reijnders

Tijdelijk secretaris / penningmeester

Aangezien onze secretaris/penningmeester raadslid is geworden, is hij teruggetreden als bestuurslid van onze coöperatie.
We zijn blij dat we Bram bereid hebben gevonden om tijdelijk deze functie te vervullen tot de ALV. Bram is woonachtig in Adorp en betrokken als secretaris bij Duurzaam Adorp en Almelo Energie.

Wat doen we

We streven ernaar om een bijdrage te le leveren aan het energieneutraal maken van onze gemeente door grote daken in onze gemeente met zonnepanelen te beleggen. Dat kunnen daken van agrariërs, bedrijven of appartementsgebouwen zijn. Die daken zijn er al, en zonnepanelen daarop leggen is super slim: ze nemen geen landbouwgrond in, niemand heeft een uitzicht dat verstoord wordt, en de lokale dakeigenaar verdient wat geld aan verhuur van het dak!

Onze missie

Samen van de zon profiteren

Contact

Coöperatie Hellendoorn op Rozen

 Adres gegevens

Coöperatie Hellendoorn Op Rozen U.A.
p/a Meester Werkmanstraat 16
7443 SC Nijverdal

 Contact gegevens

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.hellendoornoprozen.nl
T: 0548-209005

 Zakelijke gegevens

KvK-nummer: 68487649
Bank/IBAN: NL85RABO0319030458
Btw-nummer: 8574.67.049.B.01

Partners van de coöperatie

  • Belastingdienst
  • Coöperatie Op Rozen Facilitair
    Coöperatie Op Rozen Facilitair
  • Reddie Webdesign
  • Provincie Overijssel