Skip to main content

SCE-regeling

Op deze pagina leggen we uit wat de SCE-regeling betekent voor jou en de coöperatie.

Hoe het werkt

Leden die aan één van de SCE-daken gekoppeld zijn, doen een eenmalige inleg in de coöperatie van €10. 

Elk lid wordt voor een gelijk aandeel aan een dak gekoppeld. Oftewel: we verdelen het vermogen van het dak over de leden voor max. 5.000 kWh per lid (hoger is volgens de SCE-regeling niet toegestaan).

Dit staat dus volkomen los van je eigen verbruik of de eigen energieleverancier. Ieder lid ontvangt dan ook jaarlijks exact dezelfde korting.

Jaarlijks wordt deze korting voor de SCE-daken vastgesteld. Dit gebeurt op de Algemene ledenvergadering. Het bestuur zal op basis van de jaarcijfers een voorstel voorleggen; en daarna wordt de korting in de vergadering vastgesteld. Voorafgaand aan daadwerkelijke uitkering worden de leden hiervan op de hoogte gesteld.

In principe mikken we op een korting van € 50 per lid per jaar. Het kan hoger worden als de opbrengst uit de verkoop van stroom hoger is dan de door de SCE gegarandeerde opbrengst per kWh. De eenmalige inleg zal met de uitkering over het eerste jaar van deelname worden verrekend.

Dat klinkt als weinig; maar je hoeft er ook niet veel voor te doen, dit in tegenstelling tot de RVT-regeling, waar je moet opletten waar je klant bent, je je jaarrekening en teruggaaf moet opsturen, etc etc.

Hoe weet ik of ik aan een dak gekoppeld ben?

Wij zijn bij het eerste dak begonnen met leden van de wachtlijst toe te wijzen. Zij zijn immers al geruime tijd lid. Vervolgens gaan we op volgorde van lidmaatschap de leden aanschrijven als er ruimte is, waarbij we nieuwe aangemelde leden ook op volgorde tussenvoegen.

Je wordt per email op de hoogte gesteld als we je aan een dak kunnen koppelen.

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Kijk hiervoor op de pagina Veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.